Huurinformatie

Winkelgebied IJmuiden, te huur is Marktplein 29.

Omschrijving

Het Markplein is, zoals de naam al doet vermoeden, midden in het winkelgebied van IJmuiden gelegen. Het Marktplein is een zijstraat van de Lange Nieuwstraat. Aan deze straat en op het Marktplein zelf zijn diverse grootwinkelbedrijven gevestigd. Maar ook lokale winkeliers. Hoorne Vastgoed, eigenaar van Marktplein 29, heeft hier een van de eerste Vomar voordeelmarkten verbouwd tot nieuwe winkelruimte van 482 m2. Vomar zelf komt groter en beter terug in een nieuwbouwlocatie ook aan de Lange Nieuwstraat. Vlakbij Marktplein 29. Dit is dus een perfecte locatie voor u om een winkel te vestigen. De ruimte bestaat uit één grote ruimte met heel veel front. Marktplein 29 is tijdelijk of definitief te huur. 

Verzorgingsgebied

IJmuiden heeft 31.000 inwoners, is gelegen in het westen van de provincie Noord-Holland en maakt deel uit van de gemeente Velsen. De gemeente Velsen heeft 68.000 inwoners en vormt het hart van de IJmond-regio. De gemeente Velsen bestaat uit meerdere kernen, waaronder naast IJmuiden ook Driehuis, Santpoort en Velsen. Het gemeentehuis en de belangsrijkste voorzieningen staan in IJmuiden. Door haar unieke ligging, prima infrastructuur en brede scala aan voorzieningen, heeft de gemeente haar inwoners en bedrijven veel te bieden. Velsen geldt dan ook als een veelzijdige gemeente, waar het uitstekend wonen, werken en winkelen is. Vanuit alle kernen is IJmuiden zowel per openbaar vervoer als per auto uitstekend er is overvloedig parkeergelegenheid beschikbaar, vaak op maaiveld. Er geldt een blauwe zone welke door de gemeente wordt gehandhaafd, daardoor is er vrijwel altijd plaats. De steden Haarlem, Zaanstad, Alkmaar en Amsterdam liggen binnen een half uur afstand. 

Te huur

Er is een unit te huur van 482 m², op verzoek kan deze ruimte eventueel worden gesplitst in het door u gewenste metrage. Bijvoorbeeld 150 of 250 m² met een fraai breed front, zoals huidig. De achterzijde wordt dan een opslagruimte. Met Crawford-deur reeds aanwezig. 

Huurprijs

Huurprijs per jaar: € 44.000,-

Huurprijs per m²  per jaar: € 195,-

De huurprijs is te vermeerderen met BTW.

Servicekosten

N.o.t.k. per m² per jaar, te vermeerderen met BTW (voorschot).

Bijdrage parkeren

Geen.

BIZ

Nog niet ingesteld.

BTW

Verhuurder zal opteren voor een met BTW belaste verhuur.

Opleveringsniveau / Staat van verhuur

Casco huidige staat, een investeringsbijdrage door eigenaar is bespreekbaar.

Huurtermijn

5 jaar + een verlengingsperiode van 5 jaar.

Opzegtermijn

12 maanden.

Zekerheidsstelling

Onvoorwaardelijke bankgarantie ter grootte van een betalingsverplichting van drie maanden huur, inclusief BTW. Afhankelijk van de gegoedheid huurder kan verhuurder ten aanzien van de zekerheidstelling aanvullende voorwaarden stellen.

Huurovereenkomst

Huurovereenkomst winkelruimte en andere bedrijfsruimte in de zin van artikel 7:290 BW conform het model door de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ) in 2012 vastgesteld, alsmede de daarbij behorende algemene bepalingen en bijzondere bepalingen van verhuurder.

Aanvaarding

In nader overleg, doch kan redelijk spoedig.

Informatie

Leegstandsbestrijding.nl

Telefoonnummer: +31 (0) 6 30 31 78 29

E-mail: info@loggersconsultancy.nl

Overige informatie

Voor eigenaar Hoorne Vastgoed is voor deze winkelunit een leegstandsbestrijdingsplan opgesteld, dat samen met de makelaar in uitvoering is. Een SWOT-analyse maakte als sterkten onder meer duidelijk: De goede centrale locatie in A1 gebied en de goede bereikbaarheid en parkeren, de aanwezigheid van andere trekkers. Aan het Marktplein gaat een Vomar supermarkt met omliggende winkels worden gerealiseerd, waardoor dit nog meer het kloppend hart van het IJmuidense winkelgebied gaat zijn. Ter verbetering werden punten benoemd het imago van IJmuiden en de wenselijkheid om tijdelijke huurders kansen te geven. Dit laatste is nu mogelijk gemaakt. De PvdA opende hier bijvoorbeeld haar succesvolle tijdelijke campagnekantoor voor Velsen/IJmuiden.
Specifieke mogelijkheden zijn er voor een fietsenwinkel, textiel, huishoudelijk, reform, elektronica. Op die branches wordt extra geacquireerd, ook andere ondernemers komen in gesprek. De ruimte is te huur als pop-up, op tijdelijke basis, als tijdelijke opslagruimte en uiteraard definitief.

 

Disclaimer
Deze projectinformatie mag niet worden beschouwd als aanbieding of offerte en wordt verstrekt onder het voorbehoud van goedkeuring door verhuurder c.q. verkoper. Alle door ons verstrekte informatie is geheel vrijblijvend. De gegevens zijn door ons met zorg samengesteld. Ten aanzien van de verstrekte gegevens kunnen wij echter geen aansprakelijkheid aanvaarden.

Kerngegevens

Locatie
IJmuiden, Marktplein 29
Eigenaar
Hoorne Vastgoed
Ontwikkelaar
Hoorne Vastgoed
Omvang in m2 b.v.o.
ca. 500 m2 b.v.o.,
Doelstelling eigenaar
Tijdelijke verhuur, reuring en uiteindelijk definitieve verhuur.