Voor eigenaar SAREF werd een marktscan verricht naar de beste functies (per laag), de juiste verkaveling en unitgrootte per laag en de actuele verhuurkansen en huurniveau’s in de markt. Via een uitvraag is extern marktonderzoek verricht en via een tender ook een georganiseerde consultatieronde met makelaars. Dit gaf een helder (door-) startpunt voor de her-ontwikkeling. Ook werd een MOSAIC analyse aangestuurd om doelgroepen te identificeren. Het marktonderzoek van de researchers werd gematcht met de marktinzichten van de makelaars en eigenaar. Daardoor kon een marktconform en duurzaam beeld van de ontwikkel- en verhuurrichting worden opgesteld. Verhuur in horeca, kantoren en retail in de geadviseerde en gekozen richting werden geïntegreerd in deze aanpak. De gekozen makelaars zijn succesvol gestart met de verhuur.

De gemeente was erg content met de aanpak. Een fietsenstalling werd op hun verzoek meegenomen in de ontwikkeling. In overleg met de gemeente Utrecht en de beheerders Apleona en Ad Hoc werd ook gewerkt aan het tijdelijk in gebruik geven van de voormalige HKU- ruimten, lokalen en kantoren aan startende en creatieve ondernemers. Utrecht, House Modernes; functies, branchering, verkaveling en verhuur.

Meer weten?

 

House Modernes – Utrecht

Op de plek waar ooit Galeries Modernes furore maakte als mondain warenhuis, verrijst House Modernes: een sophisticated en architectonisch geavanceerd bouwwerk dat ruimte biedt aan kantoren, winkels en horeca. Een unieke kans voor pure ondernemers om zich te vestigen op de commercieel waarschijnlijk meest interessante plek van Utrecht. Met het originele ontwerp uit de jaren 30 van architect Dirk Brouwer als vertrekpunt, laten Syntrus Achmea en ZZDP Architecten één van de meest prominente plekken van de stad weer tot bloei komen. Met een gebouw dat mensen aantrekt en verleidt. Waar je weer graag gezien wordt. Waar je je graag wilt vestigen.

Nieuw icoon aan Utrechtse Oudegracht: House Modernes - Cobouw.nl

https://www.syntrus.nl/vastgoed/ontwikkelen

https://www.regus.nl/office-space/netherlands/utrecht/utrecht-spaces-de-planeet

https://www.jbretail.nl/

Utrecht, House Modernes; functies, branchering, verkaveling, verhuur voor eigenaar.

Eindhoven, Strijp-S; placemaking en verhuur, transformatie voor corporatie.