Vele partijen staan vrijwel dagelijks voor de vraag: wat doen we op korte termijn met ons object/project? Langer wachten op verhuur/ontwikkeling, of toch liever pop-up toestaan?

Het dilemma:

“Volgens de planning gaan we toch binnenkort ontwikkelen? Dan heeft het vast geen zin meer om nog tijdelijke functies of pop-up te organiseren!”

Dat heeft dus wel zin. Simpelweg: de voordelen zijn groter dan de nadelen. Het kost weinig tijd noch geld en levert allerlei positieve spin-off op. Er zijn vele businesscases beschikbaar. Vrijwel altijd wel doen dus.

Casus Arnhem Broerenstraat:

Een jaar nadat, medio 2017, voor eigenaar Stadswaarde werd gezocht naar een tijdelijke invulling van de 900 m2 leegstaande winkelplint Arnhem Broerenstraat is, medio 2018, een tussentijdse evaluatie op zijn plaats.

Na een selectie kwam SLAK bovendrijven als beste kandidaat voor tijdelijke aanhuur van de destijds zieltogende winkelplint. SLAK heeft later met Stockhaven afspraken gemaakt over de exploitatie van de ruimten.

Niet alleen blijkt anno 2018 de hippe pop-up invulling door Stockhaven van de plint vanuit verhuur geslaagd. Ook vanuit Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen blijken de pop-up’s een aanwinst voor dit deel van de Arnhemse binnenstad. Diverse ondernemers zijn geholpen met de tijdelijke ruimtenen bij de gemeente werd het draagvlak voor het project verder vergroot. Verder kwam het project door de pop-up positief in de belangstelling te staan van de buurt en van mogelijke kopers van woningen en huurders van winkels in de nieuwe situatie.

Van een desolate plek naar een hip gebied. Dit is vast de opmaat naar een succesvolle verhuur en verkoop van de winkels respectievelijk woningen.

2017, desolaat:

2018, hippe pop-up, placemaking:

Een andere casus met tijdelijk gebruik tot aan de herontwikkeling is Utrecht De Planeet:

http://www.loggersconsultancy.nl/casussen/utrecht-de-planeet-marktscan-met-branchering-verkaveling-doorstart-verhuur/

Ander voorbeeld:

http://www.loggersconsultancy.nl/casussen/interim-placemaking-en-verhuur-door-tijdelijke-retail-en-pop-up/

Of:

http://www.loggersconsultancy.nl/casussen/groningen-nieuwe-ebbingestraat-en-ciboga-terrein-interim-leegstandsbestrijding-i-o-v-gemeente/

Langer wachten op verhuur/ontwikkeling, of toch liever pop-up toestaan? Informatie over woningen/winkels, of meer informatie over voor en nadelen van pop-up en tijdelijke functies:

Contact