Overstad is dé plek om af te spreken in Alkmaar. Samen een filmpje pakken, uit eten, te winkelen. Overstad is ook de plek voor nieuwe initiatieven. Het is de stad voor bouwers en vrijbuiters, mensen die verbinding met de ander zoeken maar de vrijheid nodig hebben voor hun creativiteit. In de geest van vernieuwers als Ringers zal hier innovatie de boventoon voeren. Voor mensen die net even een stap verder zetten. Helemaal volgens het Alkmaars karakter: eerlijk, open en ambitieus:

• Kleurrijk, energiek en creatief
• Winkelen, ontspannen, wonen en werken
• Dicht bij de oude stad, maar met een heel eigen karakter

Binnenstad met ruimte
Op loopafstand van de binnenstad, waar je het carillon van de Grote Sint Laurens nog kan horen, klinkt een nieuw geluid. Dit is de stad met ruimte. Ruimte om te ontmoeten, te winkelen en te ontspannen. Ruimte voor de dwarsdenkers en de kansenpakkers.

Ambitie
De ambitie is om Overstad te ontwikkelen tot een hoogstedelijk gebied met een grote mix van functies. In de toekomst is ruimte voor woningen, werken, detailhandel, recreatie en maatschappelijke voorzieningen. Door het vestigen van de ‘Wet voorkeursrecht gemeenten’ maakt gemeente Alkmaar de keuze om in Overstad naast uitnodigingsplanologie ook de regierol te pakken. Inmiddels wordt hard gewerkt aan versterking van de woningbouw. Binnen een periode van twee jaar wordt de oplevering verwacht van o.a. appartementen aan de Oosterkade, de Ringersfabriek en de Dockside. De ambitie is om 2.500 woningen te realiseren.

 

 

Home

Ander voorbeeld:

Eindhoven Strijp-S:

Eindhoven, Strijp-S; placemaking en verhuur, transformatie voor corporatie.

Of: Groningen CiBoGa

Groningen CiBoGa, placemaking door pop-up en een “boxpark”.

Informatie over woningen/winkels, of meer informatie over voor en nadelen van pop-up en tijdelijke functies:

Contact